Baguetter12 stycken Ingredienser:
Ugnstemperatur:
|
Gör så här:
Smula jästen i en skål. Värm vattnet till ca 35° och häll över jästen. Rör tills jästen löst sig. Blanda i fibrex, salt,
fänkål, olja och brödsirap. Tillsätt det mesta av mjölet, spara en del till utbakningen, och arbeta ihop degen kraftigt
tills den är smidig. Låt jäsa övertäckt i 1 timme. Tag upp degen på mjölat bakbord. Knåda inte! Dela degen i 4 delar som
i sin tur delas i vardera 3 bitar. Kavla ut varje bit till en rektangulär platta. Rulla samman från långsidan och lägg
på bakpappersklädd plåt. Låt jäsa utan duk i 40 minuter. Sätt ugnen på 275°. Skär ett par snitt med vass kniv eller
rakblad i varje baguette. Grädda mitt i ugnen i 8 minuter. Tag ut plåten och pensla bröden med riktigt kallt vatten.
Sätt in plåten i ugnen igen och stäng av värmen. Låt stå kvar i ugnen i 20 minuter.