Baguetter

12 stycken

Ingredienser:
25 g jäst
5 dl vatten
1 tsk salt
2 msk brödsirap
1 tsk mald fänkål, kan uteslutas
2 msk olja
3/4 dl Fibrex
ca 10 dl vetemjöl special

Ugnstemperatur:
275°

Gör så här:
Smula jästen i en skål. Värm vattnet till ca 35° och häll över jästen. Rör tills jästen löst sig. Blanda i fibrex, salt, fänkål, olja och brödsirap. Tillsätt det mesta av mjölet, spara en del till utbakningen, och arbeta ihop degen kraftigt tills den är smidig. Låt jäsa övertäckt i 1 timme. Tag upp degen på mjölat bakbord. Knåda inte! Dela degen i 4 delar som i sin tur delas i vardera 3 bitar. Kavla ut varje bit till en rektangulär platta. Rulla samman från långsidan och lägg på bakpappersklädd plåt. Låt jäsa utan duk i 40 minuter. Sätt ugnen på 275°. Skär ett par snitt med vass kniv eller rakblad i varje baguette. Grädda mitt i ugnen i 8 minuter. Tag ut plåten och pensla bröden med riktigt kallt vatten. Sätt in plåten i ugnen igen och stäng av värmen. Låt stå kvar i ugnen i 20 minuter.