Brytbröd i långpannan

24 stycken

Ingredienser:
25 g matfett
4 dl vatten
½ dl brödsirap
50 g jäst
5 dl grovt rågmjöl
ca 5 dl vetemjöl
1 tsk salt
2 tsk malda pomeransskal

Ugnstemperatur:
225°

Gör så här:
Smält matfettet i en kastrull. Häll i vattnet och sirapen. Värm till 37º (fingervarmt). Lös jästen i degspadet. Blanda mjölet och kryddorna i en skål. Häll i degspadet, knåda degen. Tillsätt lite mer mjöl om den är kladdig. Låt jäsa i 20 minuter. Sätt ugnen på 225º. Arbeta degen smidig och seg på bakbordet. Smörj en långpanna och kavla ut degen i den. Skåra 24 rutor i degen med en kniv. Jäs i ytterligare 20 minuter. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter. Låt bröden svalna under en bakduk på galler.