Lantbrödknäcke

ca 20 stycken

Ingredienser:
½ l ljummet vatten
½ pkt jäst
1 tsk salt
12 dl lantbrödsmjöl
+ extra till utbakning

Ugnstemperatur:
250°

Gör så här:
Lös upp jästen i vattnet. Häll i mjölet och saltet och arbeta degen så den känns ganska fast. Låt jäsa i 12 timmar. Sätt ugnen på 250°. Arbeta ihop degen och dela den i 20 bitar. Kavla ut varje del tunt med vanlig kavel. Ha ordentligt mycket mjöl på bakbordet och vänd ofta under kavlingen. Avsluta kavlingen med några tag med kruskakaveln. Lägg ett par brödkakor på varje plåt, täckt med bakplåtspapper. Grädda i den heta ugnen i 7-8 minuter. Kontrollera så att brödet inte blir bränt mot slutet av gräddningen. Känns brödet fortfarande mjukt när det tas ut, låt det gå tillbaka in i ugnen ytterligare någon eller några minuter. Låt kakorna svalna på galler. Bryt en bit till dig själv, bred på lite smör och knapra. Förvara i plåtburk eller i en stor kastrull med lock.