Apelsinsallad

8 portioner

Ingredienser:
2 kg apelsiner

Sockerlag:
4 dl vatten
1 dl koncentrerad apelsinjuice
2 dl socker
1 bit hel kanel
1 vaniljstång
1 msk maizenamjöl
1 ½ msk vatten

Gör så här:
Börja med lagen. Mät upp vattnet och apelsin juicen i en bunke. Tillsätt sockret, kanel och vaniljstången. Värm upp blandningen under omrörning tills sockret smält. Koka därefter lagen i ca 5 minuter. Ta upp vaniljstången. Snitta den, skrapa ur fröna och lägg ner dem i lagen. Rör ut maizenamjölet i vatten. Häll ner redningen i den sjudande lagen under omrörning. Ställ de därefter åt sidan att kallna. Skär bort skalet och ytterhinnan på apelsinerna. Skär därefter ut hela, fina hinnfria klyftor. Häll över den kalla lagen över klyftorna och ställ salladen kallt ett par timmar att dra.