Crema Catalana

4 portioner

Ingredienser:
½ vaniljstång
1 bit citronskal
1 bit apelsinskal
5 dl standardmjölk
1 liten kanelstång
1 dl strösocker
4 äggulor
2 msk maizenamjöl

Till karamellisering:
1 dl strösocker
2 msk vatten

Gör så här:
Snitta vaniljstången på längden och skrapa ur kornen i en tjockbottnad kastrull. Skär skalbitar stora som femkronor från citron och apelsin. Låt 4 dl av mjölken sjuda med vaniljen, fruktskal och kanelstång i ca 10 min på svag värme. Sila mjölken och blanda den med socker, äggulor och maizenamjölet utrört i resten av mjölken. Sjud krämen tjock. Låt den kallna. Ställ in i kylskåp. Fördela krämen i portionsskålar. Blanda socker och vatten i en gjutjärnspanna. Hetta upp pannan och rör tills sockret smält. Låt koka kraftigt och avbryt när massan börjar bli brun. Häll genast upp den på den kalla äggkrämen. Servera när knäcklagret svalnat. De kan också stå i kylskåp ca 1 timme.