Jordgubbsglasstårta4 portioner Ingredienser:
|
Gör så här:
Glassen:
Mosa hälften av bären tillsammans med hälften av florsockret, gärna i matberedare. Tillsätt kesella och crème
fraiche och kör blandningen jämn. Rita en rundel efter formens bottendiameter på ett bakplåtspapper. Smörj formens
botten med lite fett och tryck fast pappret. Bred ut smeten i formen. Ställ glassen i frysen 30-60 minuter.
Moussen:
Hacka resten av bären. Vispa hälften av grädden. Rör ner bär och resten av florsockret. Lägg moussen på glassen
och ställ in formen i frysen ca 1 timme.
Garneringen:
Tag ut formen och bred sylten på moussen. Vispa resterande grädde och spritsa den runt kanten. Täck med folie och
ställ åter igen in formen i frysen. Låt glasstårtan stå minst 2 timmar. Det går också bra att förbereda dagen innan.