Jordgubbsglasstårta

4 portioner

Ingredienser:
1 dl jordgubbssylt
1 dl crème fraîche
4 dl vispgrädde
250 g kesella
450 g färska jordgubbar
12 msk florsocker

Gör så här:
Glassen:
Mosa hälften av bären tillsammans med hälften av florsockret, gärna i matberedare. Tillsätt kesella och crème fraiche och kör blandningen jämn. Rita en rundel efter formens bottendiameter på ett bakplåtspapper. Smörj formens botten med lite fett och tryck fast pappret. Bred ut smeten i formen. Ställ glassen i frysen 30-60 minuter.

Moussen:
Hacka resten av bären. Vispa hälften av grädden. Rör ner bär och resten av florsockret. Lägg moussen på glassen och ställ in formen i frysen ca 1 timme.

Garneringen:
Tag ut formen och bred sylten på moussen. Vispa resterande grädde och spritsa den runt kanten. Täck med folie och ställ åter igen in formen i frysen. Låt glasstårtan stå minst 2 timmar. Det går också bra att förbereda dagen innan.