Sorbet på passionsfrukt och campari

4 portioner

Ingredienser:
¼ liter socker
¼ liter vatten
15 skrynkliga (=mogna) passionsfrukter
1 vinglas Campari
(alkoholfritt alternativ: Rozzano Bitter)

Gör så här:
ställ in en tom porslinsform i frysen 1-2 timmar. Hetta upp sockret och vattnet i en kastrull och låt lagen koka i 3 min. Ställ den att svalna. Klyv passionsfrukterna och skrapa ner fruktkött och kärnor i en skål. Vispa så att saften frigörs från kärnorna. Blanda fruktmassan och Camparin med den kalla sockerlagen i kastrullen. Pressa hälften av den blandningen genom en sil ner i skålen. Kasta kärnorna. Blanda ner den andra hälften (med kärnor i) i skålen. Häll sorbeten i det "frysta" fatet och ställ det i frysen igen. Ta ut sorbeten efter 1 tim. och vispa in luft i den. Ställ tillbaks i frysen tills den ska serveras.