Bandpasta med fläskfilé och grönpepparsås

4 portioner

Ingredienser:
1 msk matfett
2 hackade gula lökar
1 hackad vitlöksklyfta
4 skivade stjälkar selleri
1 msk grönpeppar i lag
400 g strimlad fläskfilé
3 msk oxfond rödvin
2 dl matlagningsgrädde
2 tsk salt
1 tsk svartpeppar
2 pkt färsk bandpasta
1 dl finhackad persilja
1 dl riven parmesan

Gör så här:
Hetta upp en panna med fett. Bryn lök, vitlök, selleri och grönpeppar på medelhög värme i 3-4 minuter. Tillsätt fläskfiléstrimlor och bryn ytterliggare 5 minuter. Häll på fond och milda matgrädde. Koka upp och sjud. Smaka av med salt och peppar. Koka pastan i saltat vatten enligt instruktion. Häll av vattnet och låt pastan rinna av. Blanda med såsen, tillsätt persilja och parmesan. Blanda och servera.