Bondsoppa
på högrev
och färska
bönor samt
fruktsallad
med hassel-
nötter

4 portioner

Ingredienser:
Soppa:
300 g högrev, fett bortskuret och tänat (3x3 cm)
1 msk matolja
2 ½ dl rödvin
8 dl vatten
3 tärning köttbuljong
2 ½ skalade och skivade morötter
3 skalade och skivade palsternackor
1/4 skalad och tärnad rotselleri
1 ½ tsk salt
2 tsk svartpeppar
100 g haricots verts, delade på hälften
100 g vaxbönor, delade på hälften
10 cm skivad purjolök
1 dl hackad persilja

Fruktsallad:
2 msk strösocker
1 dl vatten
1 msk citronjuice
2 msk russin
1 äpple med skal, urkärnad och grovtärnad
1 skivad banan
1 päron med skal, urkärnad och grovtärnad
1/4 honungsmelon, skalad, urkärnad och grovtärnad
2 1/4 msk rostade och hackade hasselnötter

Gör så här:
Soppan:
Bryn köttet i olja, lägg i en kastrull med vatten och koka i 30-40 minuter, tärningarna ska ”falla” isär när man känner på den. Koka upp vin, vatten och buljong i en annan kastrull. Lägg i rotfrukter och sjud i 5 minuter, lägg i den färdigkokta högreven och sjud i ytterligare 10 minuter. Lägg i bönor och purjolök, salta och peppra. Innan servering häll i persilja.

Fruktsallad:
Koka en lag på socker, vatten och citronjuice, låt svalna. Blanda alla frukter och russin i en bunke och häll på lagen. Fördela i portionsskålar. Servera med lite hackade nötter på.