Citron & chilikyckling

4 portioner

Ingredienser:
1 hel kyckling
1 dl Sweet Chili sås
1 citron, rivet skal och saft
4 port klyftpotatis
2 ½ msk grön pesto
2 msk vitvinsvinäger
1 dl hackade örter
Seltin
svartpeppar
4 port sallad
1 dl naturell yoghurt, 3%
4 klyftor citron

Ugnstemperatur:
175°

Gör så här:
Soppan:
Hetta upp en ugn till 175°. Blanda chilisås, citronskal och citronsaft, pensla på kycklingen. Lägg kycklingen i en ugnsfast form och ugnsstek ca 60 minuter. Pensla kycklingen med chiliblandning efter halva tiden. Ta ut kyckling och låt svalna liten innan den styckas upp i mindre bitar. Ta ut den varma klyftpotatisen och blanda med grön pesto, vinäger och örter. Smaka av med salt och peppar. Servera kycklingen med potatisklyftor, sallad, yoghurt och citronklyftor.