Balsamvinäger- marinerat kycklingbröst

4 portioner

Ingredienser:
600 g kycklingfiléer (4 st)
100 g ruccolasallad
100 g babyspenat
1 salladshuvud
2 lime
1 liten rödlök

Marinad:
Marinad: 3 msk olivolja
3 msk balsamvinäger
1 tsk dijonsenap
2 stora vitlöksklyftor
salt och peppar

Gör så här:
Rör samman olivolja, balsamvinäger och dijonsenap med en gaffel. Pressa vitlök i marinaden och krydda med salt och peppar. Häll marinaden över kycklingbrösten och låt stå och dra i minst 5 minuter (gärna längre) i kylskåpstemperatur. Stek kycklingfiléerna, helst i stekjärn i 2-3 minuter på varje sida tills de är genomstekta. Skölj salladen, lägg upp på serveringsfat och garnera med finhackad rödlök. Skär kycklingfilén i tunna skivor och placera på salladen. Servera rätten med en halv lime, som tillsammans med några droppar balsamvinäger, ger kycklingfilén en saftig och lätt syrlig smak.