Bräserat kycklingbröst i honungs- och apelsinsås

4 portioner

Ingredienser:
4 stora kycklingbröst

Marinad:
½ dl olivolja
2 msk vitvinsvinäger
½ tsk timjan
3 msk honung
2 lagerblad
1 rödlök
(1 tsk salt, tillsätt saltet när du lägger kycklingen i ugnen)

Sås:
2 msk honung
1 dl köttbuljong
1 - 2 vitlöksklyftor
1 msk timjan
½ dl koncentrerad apelsinjuice
1½ msk vetemjöl
1 dl torrt vitt vin
2 dl mellangrädde
1-2 krm svartpeppar

Ugnstemperatur:
225°

Gör så här:
Blanda samman alla ingredienserna till marinaden. Skala och skiva löken och lägg i skivorna tillsammans med kycklingbrösten. Låt marinera minst 3 timmar, helst över natt. Lägg kycklingbröst och marinad i en ugnsfast form och bräsera i 225° ca 20 minuter. Blanda samman alla ingredienserna utom grädde och svartpeppar till såsen i en kastrull. Låt koka några minuter. Tillsätt grädde och smaka av med svartpeppar. Servera tillsammans med potatis eller ris och grönsaker.