Citruskyckling med ingefära

4 portioner

Ingredienser:
1 st färsk kyckling
1 msk olivolja
1 tsk ingefära riven
2 msk gul lök
1 tsk apelsinskal
0,75 dl apelsinsaft
efter smak apelsinskiva
½ dl citronsaft
1 tsk strimlade citronskal
½ tsk salt
2 krm svartpeppar, malen efter smak
färsk persilja

Ugnstemperatur:
175°

Gör så här:
Sätt ugnen på 175°C. Stycka kycklingen i 8 bitar och tag bort skinnet. Pensla bitarna med oljan och lägg dem i en ungssäker form och strö över ingefära och lök. Blanda skalen av apelsin och citron med saften. Häll det över kycklingen i formen. Krydda med salt och peppar. Stek kycklingen i ugnen ca 30 min. Vänd bitarna och stek dem ytterligare tills de fått fin färg. Garnera med apelsinskivor och persilja.