Dijonkyckling

4 portioner

Ingredienser:
1 färsk kyckling på ca 1 ½ kg
ljus fransk senap
2 ½ dl crème fraiche
smör/margarin

Ugnstemperatur: 200°

Gör så här:
Sätt ugnen på 200°. Klyv kycklingen. Smörj en ugnssäker form. Lägg kycklinghalvorna i formen och bred ett tunt lager senap på dem med hjälp av en smörkniv. Ställ in formen i ugnen, där den ska stå i 15 minuter. Låt under tiden crème fraichen koka ihop lite i en kastrull. När kycklingen stått 15 minuter i ugnen slevar du några matskedar av crème fraichen över den, ställer klockan på 25 minuter och låter kycklingen steka färdigt. Har den klarknapp rätter du dig efter denna (den fungerar även när du kluvit kycklingen). Lägg upp kycklingen på ett varmt fat. Skölj ur formen med resten av crème fraichen, skrapa loss allt det goda med träsked och koka upp i en kastrull. Smaka av med salt och peppar från kvarnen och vispa såsen slät. Servera såsen separat och bjud potatis eller ris till. Även gröna bönor eller hel spenat smakar utmärkt till.