Flygande Jakob

4 portioner

Ingredienser (mager):
1 grillad kyckling utan skinn
2 bananer
2 ½ dl matlagningsgrädde
½ dl mellanmjölk
1 msk mjöl
2 msk tomatketchup
1 paket bacon
50 g salta jordnötter

Ingredienser (fet)
1 grillad kyckling med skinn
2 bananer
3 dl vispgrädde
2 msk tomatketchup
1 paket bacon
100 g salta jordnötter

Ugnstemperatur:
225°

Gör så här:
Sätt ugnen på 225°. Häll grädde, mjölk, ketchup och en msk mjöl i en burk. Skaka och låt stå. Lägg kycklingbitar och bananer delade på längden i en ugnsfast form. Häll över gräddblandningen och grädda i 20 minuter. Lägg baconskivorna precis ovanpå varandra och skär bort den yttre feta kanten runt om. Knaperstek och låt rinna av på hushållspapper. Ta ut kycklingen och strö över jordnötter och bacon. Servera med ris och sallad.