Kycklingbröst med pepparrot och gurka4 portioner Ingredienser:
|
Gör så här:
Sätt igång kok av pasta, potatis eller ris. Bröd är också gott till. Koka upp 1 liter vatten i en stor
katrull eller gryta. Lägg i de två buljongtärningarna och lagerbladen. Ansa och skölj ren purjon. Skär
purjon i två centimeter långa bitar och lägg i buljongen. Spara en decimeter till mogondagens soppa.
Hacka persiljan och lägg i buljongen. Lägg i kycklingbrösten när buljongen kokar. De ska koka ungefär
10 minuter. Frysta kycklingbröst behöver 15 minuter. Se till att köttet verkligen är genomkokt. Det
kan finnas väldigt otrevliga bakterier i kycklingkött men de dör av hetta. Skala gurkan. Dela den och
skrapa bort kärnorna med en sked, Skär sedan i halvcentimetertjocka skivor. Mosa vitlöksklyftan. Du
behöver inte skala den, bara tryck till med knivbladet eller något annat hårt. Fräs vitlöksklyftan och
gurkskivorna i oljan i en kastrull en minut. Häll i crème fraichen, värm och rör om. Smaka av med salt
och peppar. Riv pepparroten på grövsta sidan av rivjärnet. Lägg på ett litet fat och ställ ett glas
över som lock för att bevara stinget. Fiska upp kycklingbrösten och purjon. Spara gärna buljongen till
morgondagens soppa eller frys den. Skär kycklingen i skivor. Servera med potatis/pasta/ris/bröd, senap,
riven pepparrot och crème fraiche-kokt gurka.