Kycklingbröst med pepparrot och gurka

4 portioner

Ingredienser:
4 kycklingbröst utan skinn
1 purjolök
2 tärningar kycklingbuljong
en bit pepparrot
En knippa persilja
1 gurka
1 vitlöksklyfta
1 burk (2 dl) crème fraiche
ris, pasta eller potatis
1 msk olja
fransk senap
2 lagerblad
svartpeppar

Gör så här:
Sätt igång kok av pasta, potatis eller ris. Bröd är också gott till. Koka upp 1 liter vatten i en stor katrull eller gryta. Lägg i de två buljongtärningarna och lagerbladen. Ansa och skölj ren purjon. Skär purjon i två centimeter långa bitar och lägg i buljongen. Spara en decimeter till mogondagens soppa. Hacka persiljan och lägg i buljongen. Lägg i kycklingbrösten när buljongen kokar. De ska koka ungefär 10 minuter. Frysta kycklingbröst behöver 15 minuter. Se till att köttet verkligen är genomkokt. Det kan finnas väldigt otrevliga bakterier i kycklingkött men de dör av hetta. Skala gurkan. Dela den och skrapa bort kärnorna med en sked, Skär sedan i halvcentimetertjocka skivor. Mosa vitlöksklyftan. Du behöver inte skala den, bara tryck till med knivbladet eller något annat hårt. Fräs vitlöksklyftan och gurkskivorna i oljan i en kastrull en minut. Häll i crème fraichen, värm och rör om. Smaka av med salt och peppar. Riv pepparroten på grövsta sidan av rivjärnet. Lägg på ett litet fat och ställ ett glas över som lock för att bevara stinget. Fiska upp kycklingbrösten och purjon. Spara gärna buljongen till morgondagens soppa eller frys den. Skär kycklingen i skivor. Servera med potatis/pasta/ris/bröd, senap, riven pepparrot och crème fraiche-kokt gurka.