Kyckling med spenat, citron och grädde

2-3 portioner

Ingredienser:
2 kycklingfiléer, strimlade
2 schalottenlökar, finhackade
2 vitlöksklyftor, finhackade
saften av en citron (riv av skalet först) 1 paket fryst hel bladspenat
1 ½ dl vispgrädde
2-3 dl vatten
1 ½ msk kycklingfond
Skal av en citron
En halv kruka basilikablad, strimlade

Gör så här:
Tina spenaten. Krama ur den ordentligt. Hetta upp en stekpanna till medelstark temperatur. Häll i några matskedar olivolja. Bryn kycklingstrimlorna. Sänk värmen. Låt vitlök och lök bli mjuk och genomskinlig. Den ska inte brynas. Pressa över citronsaften och låt koka in lite. Lägg i spenaten och blanda runt. Tillsätt grädde, vatten och kycklingfond. Låt koka ihop lite. Tillsätt det strimlade citronskalet. Smaka av med salt och peppar. Tillsätt sist de strimlade basilikabladen. Servera med pasta, ris eller couscous.