Ugnsstekt anka4 portioner Ingredienser:
Ugnstemperatur:
|
Gör så här:
Värm ugnen till 180°. Salta och peppra ankorna in- och utvändigt. Riv hälften av ingefäran och rabarbern
grovt. Blanda det rivna i en skål med vitlöken, rödlöken och hälften av salvian och stoppa den fyllningen i
ankorna. Stek dem i långpanna i 1 tim. Sätt ner värmen till 150° och stek färdigt i 1 ½ tim. Häll av fettet
några gånger under stekningen. Ankorna är klara när benen går att lossa. Låt dem vila och laga såsen. Häll bort
fettet. Ta fyllningen ur ankorna och lägg den i långpannan. Värm pannan på låg värme på spisen och häll på vinet
(det kan flamma upp). Häll i buljongen, rör om så att allt lossnar och låt såsen koka ihop. Sila såsen. Skiva
resten av ingefäran tunt och stek den hastigt i teflonpanna. Lägg i resten av rabarbern och salvian. Fräs upp
och strö allt över ankorna. Häll över såsen.