Ugnsstekt kyckling med potatis och rotselleri6 portioner Ingredienser: Kryddsmör:
Ugnstemperatur:
|
Gör så här:
Sätt ugnen på 220°. Hacka parmaskinka, citronskal och vitlök fint och blanda allt i en skål. Repa av timjanbladen,
hacka dem grovt. Salta och peppra, knåda in smöret. Lossa försiktigt bröstskinnet på kycklingen nerifrån och upp.
Pressa in kryddsmöret under skinnet. Gör djupa skåror i kycklinglåren och täck dem med resten av smöret. Stek
kycklingen i ugnen i 20 min. Koka under tiden potatisen i 10 min. Skär sen potatisen och sellerin i stora bitar.
Blanda allt i en skål med lite olivolja, salt, peppar, hela vitlöksklyftor och timjankvistar. Fördela blandningen
jämnt runt kycklingen. Stek allt i 40 min. till. Låt sen vila i 10-15 min.