Ugnsstekt vårkyckling med salvia, bacon, potatis och palsternacka

4 portioner

Ingredienser:
4 små portionskycklingar
½ kg potatis
½ kg palsternackor
en handfull färsk salvia (ev. timjan eller rosmarin)
10-12 vitlöksklyftor
12 skivor bacon
olivolja
salt, svartpeppar

Ugnstemperatur:
225°

Gör så här:
Skala, klyfta och koka potatisen ihop med vitlöken. Skala och klyfta palsternackorna i smala klyftor. Blanda den kokta potatisen och de råa palsternackorna med olivolja och salvia i en skål. Salta och peppra. Fyll kycklingarna med potatisklyftor och vitlöksklyftor. Bind upp dem. Lägg kycklingarna bredvid palsternacksbitarna och resten av potatisbitarna i en långpanna. Stek i 225° i 30 minuter. Täck sedan kycklingarna med baconskivorna och stek i 15 minuter till. Servera med förvälld hel spenat eller mangold.