Havsabborre i kapprock

4 portioner

Ingredienser:
1 havsabborre, rensad
salt och peppar
1 lagerblad
1 rödlök
1 färsk fänkål (resterna efter salladen) basilika
olivolja
50-100 g smör
2-3 citroner

Ugnstemperatur:
220°

Gör så här:
Riv av en bit aluminiumfolie som är fyra gånger större än fisken. Vik folien dubbel. Skära fisken lätt på snedden och strö salt och peppar på båda sidorna och i skårorna. Hacka fänkålen grovt och lägg fisken ovanpå den. Skär rödlöken i tunna skivor. Fördela löken ovanpå fisken. Salta fisken inuti och lägg i lite av löken. Fyll sen fisken med basilika. Riv lagerbladen grovt och fördela dem över fisken. Häll lite olivolja över fisken. Lägg smörklickar i och ovanpå fisken. Pressa citronerna över fisken. Vik ihop aluminiumfolien runt om fisken och vänd hörnen lätt uppåt. Lägg paketet försiktigt i en långpanna och ställ in den i ugnen. Ugnstid: 16 minuter per kilo i 220°. Låt sen fisken vila i 3-4 minuter.