Havsabborre i kapprock4 portioner Ingredienser:
Ugnstemperatur:
|
Gör så här:
Riv av en bit aluminiumfolie som är fyra gånger större än fisken. Vik folien dubbel. Skära fisken lätt på
snedden och strö salt och peppar på båda sidorna och i skårorna. Hacka fänkålen grovt och lägg fisken ovanpå
den. Skär rödlöken i tunna skivor. Fördela löken ovanpå fisken. Salta fisken inuti och lägg i lite av löken.
Fyll sen fisken med basilika. Riv lagerbladen grovt och fördela dem över fisken. Häll lite olivolja över fisken.
Lägg smörklickar i och ovanpå fisken. Pressa citronerna över fisken. Vik ihop aluminiumfolien runt om fisken
och vänd hörnen lätt uppåt. Lägg paketet försiktigt i en långpanna och ställ in den i ugnen. Ugnstid: 16 minuter
per kilo i 220°. Låt sen fisken vila i 3-4 minuter.