Brännvinssill

4 portioner

Ingredienser:
2 burkar matjesill ( á 200 gram)
1 rödlök
1 vitlöksklyfta
3-4 dillkvistar

Marinad:
1 dl tomatjuice
2 msk olja
1 msk ättikssprit 12 %
½ dl socker
10 kryddpepparkorn
10 rosépepparkorn
2-3 msk brännvin

Gör så här:
Låt sillen rinna av väl men spara några skedar av spadet. Skär sillen i ganska smala bitar. Skala och hacka rödlöken. Skala och finhacka vitlöksklyftan. Hacka dillen. Varva sill, lök och dill i en burk. Blanda samman tomatjuice, sillspad, olja, ättiksprit och socker. Rör väl tills sockret löst sig. Krossa pepparkornen lätt och tillsätt dem. Smaka till sist av med brännvin efter tycke och smak och häll marinaden över sillen. Låt brännvinssillen stå och mogna i minst 1 dygn före serveringen.