Fiskgratäng med champinjon-
täcke

4 portioner

Ingredienser:
ca 600 g rödspättafiléer
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
1 dl torrt vitt vin
eller 1 fiskbuljongtärning

Champinjontäcke
400 g färksa champinjoner
2 msk smör
1 msk vetemjöl
1 dl fiskspad
2 dl vispgrädde
½ dl riven ost

Ugnstemperatur:
250°

Gör så här:
Skölj de färska fiskfiléerna eller tina de frusna något. Salta och peppra fisken. Rulla ihop filéerna och lägg dem tätt i en låg och vid gryta.Häll på vin eller fiskbuljong. Låt fisken koka på mycket svag värme under lock tills den blivit vit och fast, 5-8 minuter. Lägg fiskrullarna i en smord ungssäker form. Sila fiskspadet. Ansa, skölj och skiva de färska champinjonerna. Fräs svempen i smöret i en kastrull tills all vätska från svampen kokat in och smöret blivit klart. Strö över mjölet och rör om. Späd med fiskspadet och grädden. Låt såsen koka på svag värme utan lock tills den blivit krämig, ca 20 minuter. Smaksätt med salt och peppar om så behövs. Häll champinjonsåsen över fisken. Strö på osten. Gratinera i ugn vid 250° tills gratängen fått färg och blivit genomvarm, ca 15 minuter. Servera med kokt potatis, gärna pressad och små ärtor.