Fylld gös

6 portioner

Ingredienser:
1 gös, 1 ½ kg

Fyllning:
200 g färska champinjoner
2 vitlöksklyftor eller ½ gul lök
8 soltorkade tomater i olja, ca 50 g
2 tomater
½ dl hackad persilja
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
1 dl riven ost

Ugnstemperatur:
225°

Gör så här:
Be fiskhandlaren att fjälla och ta bort ryggbenet så att fisken går att fläka upp med buken hel. Sätt ugnen på 225°. Hacka svamp, lök och tomater. Blanda det med persilja, salt och peppar. Lägg fisken på ett smort, ugnssäkert fat med buken uppåt. Läpp på fyllningen och stö över osten. Stek fisken i ugnen 25-30 minuter tills innertemperaturen är 60°. Servera fisken med lätt crème fraiche smaksatt med basilika och vitlök. Potatisklyftor är gott till.