Ugnsstekt gädda

4 portioner

Ingredienser:
En gädda på ca 1-1 ½ kg
Margarin
Salt och vitpeppar
ströbröd
ca 2 dl grädde
2-3 dl vatten
½ lök
7 - 8 kryddpepparkorn
Aromat och lite salt
2 tomater

Ugnstemperatur:
175-180°

Gör så här:
Fjälla och rensa gäddan. Placeras i stor ugnsform, tillsammans med margarin på och runt. Kryddad med salt och vitpeppar. Stek ca 30 min på 175-180º och ös den med margarinet ett par gånger. Strö på ströbröd på gäddan innan den börjar se ” torr ut ”. När den börjar bli genomstekt, slå på grädde och vatten. Skiva löken, halvera tomaterna och lägg i skyn och tillsätt 7-8 kryddpepparkorn. Krydda på med lite Aromat + salt också. In i ugnen igen och låt stå ca 15-20 min så det får puttra en stund. Serveras med kokt potatis - helst mandelpotatis.