Halstrad gös

4 portioner

Ingredienser:
4 portionsfiléer av gös (ca 600 g)
1-2 vitlöksklyftor
1 dl matolja
½ dl olivolja
½ tsk salt
1 knippe persilja
3 tomater
10 färska champinjoner
1 liten zuccini grön eller gul
1 röd lök
salt och peppar

Gör så här:
Mixa skalade vitlöksklyftor med oljesorterna, salt och persilja. Låt detta mixa i minst 3 minuter. Hetta upp oljan vid serveringen men låt den inte koka eller varmhållas för då tappar den sin vackra färg. Skär ett kryss på toppen av tomaterna och doppa dem i kokande vatten ca 30 sekunder. Doppa dem direkt i kallt vatten. Drag av skalet och dela tomaterna i 4 klyftor. Skär bort "kärnhuset" så bara det fasta köttet återstår. Dela champinjonerna i 4-6 klyftor. Skala och skiva rödlöken. Skär zuccinin i lika stora bitar. Värm alla de nedskruna grönsakerna (utom tomaterna) i 1 msk olja eller smör. Salta och peppra. När grönsakerna är mjuka och färdiga att serveras läggs tomatklyftorna i. Under tiden som grönsakerna värms, halstras gösen i 2 msk matolja, 3-4 minuter på var sida. Salta och peppra. Servera med grönsaksragun och oljan.