Helstekt abborre med lime- och koriander-marinerade grönsaker

4 portioner

Ingredienser:
4 fjällade och rensade abborrar, á 250 g
1-2 msk olivolja
1 tsk salt
1 krm peppar

Marinerade grönsaker:
ca 800 g blandade grönsaker efter säsong, tex fänkål, små morötter, rödlök, sparris, sockerärtor och röd paprika
1 ½ dl olivolja
½ dl saft av pressad lime eller citron
1 knippe färsk koriander
½ tsk salt
1 krm peppar

Ugnstemperatur:
175°

Gör så här:
Skala och skär grönsakerna i bitar. Koka dem i saltat vatten 1-2 minuter, så att de fortfarande har tuggmotstånd. Låt dem rinna av väl. Blanda olivoljan med limesaft i en bunke elleer kastrull. hacka koriandern och blanda ner den och grönsakerna i oljan. Smaka av med salt och peppar. marinera ca 15 minuter. Sätt ugnen på 175°. Lägg fisken i en ungssäker form. torka och snitta fisken, pensla den med olivolja och krydda med salt och peppar. Bryn fisken 1-2 minuter på varje sida. Efterstek i mitten av ugnen i ca 20 minuter. Värm de marinerade grönsakerna och servera dem med abborrarna och ev nybakat ljust bröd.