Laxpytt

4 portioner

Ingredienser:
500 g färsk lax
200 g selleri
400 g potatis (eller fryst tärnad potatis)
1 liten gul lök
1 stor ruska persilja
1 tsk timjan
1 citron
1 msk olja
2 msk margarin/smör
salt
peppar

Gör så här:
Skala potatisen och sellerin och skär i halvcentimeterstora tärningar. Stek på medelvärme i smöret/margarinet. Vänd och skaka om flitigt så att det inte bränner fast. Skala och hacka löken och lägg i stekpannan. Hacka eller klipp persiljan och lägg i stekpannan. Skär laxen i två centimeter stora kuber. Krydda laxen med timjanet och stek den i oljan ett par minuter. Vänd bitarna då och då (du kan steka laxen tillsammans med rotsakerna men det blir rätt fullt och bökigt i stekpannan). Lägg över laxen i pannan med potatis och selleri. Smaka av med salt, peppar och pressad citron.

TIPS:
Servera med en gräddfilssås (eller något lightare) kryddad med gröna örter, curry, mynta, eller vitlök. Salta såsen, det lyfter smaken.