Strömmingslåda med ansjovis

6 portioner

Ingredienser:
600 g strömmingsfilé
½ gul lök
125 g anjovisfiléer
2 msk hackad gräslök
2 msk finhackad dill
1 dl matlagningsgrädde
1 dl lätt crème fraiche
½ msk tomatpuré
½ tsk salt
1 krm vitpeppar
2 msk margarin

Ugnstemperatur:
200°

Gör så här:
Sätt ugnen på 200°. Skölj strömmingen och låt den rinna av. Skala och finhacka löken. Hacka ansjovisfiléerna. Blanda lök, ansjovis, gräslök, dill, grädde, crème fraiche, tomatpuré, salt och peppar i en bunke. Vänd ner strömmingen. Smörj en ugnssäker form eller 4 portionsformar med hälften av fettet. Rulla filéerna en och en med skinnsidan utåt och lägg i formen/formarna. Slå över resten av såsen. Klicka resten av fettet ovanpå. Grädda i mitten av ugnen 15-25 minuter, beroende på formens storlek.