Äwas tonfiskmousse

6 portioner

Ingredienser:
2 burkar tonfisk i olja
1 mellanstor gul lök
Saft av 1 citron
2 ½ dl créme fraiche
4 gelatinblad
1 ½ dl vispgrädde
100 g röd storkornig kaviar
Salt och peppar
Dillkvistar

Gör så här:
Mixa tonfisk, hackad lök, citronsaft och créme fraiche. Vispa grädden. Blötlägg gelatinbladen i några skedar kokande vatten. Vispa ner gelatinet i tonfiskmassan (rör först ner lite av tonfiskmassan i gelatinlösningen innan den blandas med resten så klumpar det sig inte). När massan börjar stelna tillsätt den uppvispade grädden. Smaksätt med salt, peppar och ev lite mera citronsaft. Vänd försiktigt ner kaviaren och lägg massan i en smord patéform. Ställ kallt och övertäckt i minst 2 timmar innan moussen stjälps upp och serveras.