Athenas revbensspjäll

6-8 portioner

Ingredienser:
2 kg tjocka revbenspjäll
8 vitlöksklyftor
1 röd spansk peppar
1/2 1 1/2 tsk malen vitpeppar
1/2 dl kinesisk soja
2 msk pressad citronsaft
2 msk pressad limesaft

Glasering:
4 msk honung
2 1/2 msk senapspulver

Till dekoration:
rivet skal av lime och citron
sesamfrön

Ugnstemperatur:
225°

Gör så här:
Riv skalen på limefrukten och citronen och spara till servering. Pressa ut saften. Skala vitlöksklyftorna och skär hälften i grova strimlor. Dela den spanska pepparn i halvor på längden, kärna ur och strimla fruktköttet fint. Gör täta snitt i spjällets ovansida och stick in vitlöksbitarna så djupt att de inte syns. Pressa resten av vitlöken över spjället. Gnid in den, pepparfrukten och vitpepparn. Lägg spjället i en plastpåse. Pensla på rikligt med soja, häll i citron- och limesaft och förslut påsen tätt. Ställ i kylen i ca 1 dygn. Vänd påsen några gånger. Värm ugnen till 225 °. Lägg spjället i en långpanna. Stek mitt i ugnen i 1- 1 1/2 timme. Värm honungen och rör den med senapspulvret till glasering. Pensla glaseringen på det färdigstekta spjället. Spjället är färdigt då den köttsaft som kommer upp efter stick med provnål är helt klar och ljus. Höj ugnens temperatur till 275° och grill. Sätt spjället nära under ugnens grill några minuter så att ytan blir bubblande och gyllene. Låt spjället vila några minuter. Strö över sesamfrön och skär upp i rejäla bitar. Dekorera med rivet citron- och limeskal.