Fläskfilé med konjak

4 portioner

Ingredienser:
1 fläskfilé, ca 600 g
1 msk margarin eller smör
1 tsk salt
1 krm svartpeppar

Sås:
2 schalottenlökar
2 krm svartpeppar
1 msk margarin eller smör
3 msk konjak
2 1/2 dl vatten
2 msk kalvfond
2 msk vetemjöl
1 dl vispgrädde
1-2 tsk soja
ev salt

Ugnstemperatur:
200°

Gör så här:
Putsa fläskfilén. Bryn den runt om i matfettet i en stekpanna. Krydda med salt och peppar. Efterstek filén i ugnen i 200°C, 15-20 min. Skiva köttet tunt lite på snedden. Servera med såsen, potatiskaka och haritcots verts.

Gör såsen:
Skala och finhacka löken. Fräs lök och svartpeppar i matfettet i en kastrull. Häll på 2 msk konjak, vatten och fond. Koka upp och låt småkoka ca 5 min. Blanda mjöl och grädde och vispa i såsen. Koka ytterligare 5 min. Smaka av med soja, den sparade konjaken och ev lite salt.