Fläsk med lök och äpplen

4 portioner

Ingredienser:
600 g rimmat stekfläsk eller
rimmat bogfläsk (magrare
2 lökar
3 äpplen
3 msk smör eller margarin
½ tärning grönsaksbuljong
potatis
2 ½ dl vatten
svartpeppar
salt

Ugnstemperatur:
200°

Gör så här:
Sätt ugnen på 200°. Sätt igång potatiskoket. Skiva fläsket (om du köpt i bit), lägg ut i en långpanna och ställ in i ugnen. Det blir klart på ca 20 minuter men kolla då och då, så att det blir som du vill ha det. Koka upp 2 ½ dl vatten med den halva buljontärningen. Skala och skiva lökarna tunt. Skala, kärna ur och skär äpplena i skivor. Stek lök och äpple i smöret på medelvärme. När löken precis börjar bli brynt späder du med buljongen tills det blir lagom såsigt. Smaka av med peppar och en aning salt. Servera fläsket, den kokta potatisen och lök- och äppelsåsen med råa morotsbitar eller något annat knaprigt.