Fläskfilé med curry och paprikasås

4 portioner

Ingredienser:
600 gram fläskfilé
1 msk smör eller margarin
salt o peppar
1 röd paprika
1 grön paprika
1 purjolök
3 bananer

Sås:
1 msk margarin
1 tsk curry
1 tsk paprikapulver
2 msk mjöl
2 dl buljong
2-3 dl vispgrädde
125 gram paprikaost (flödeost)

Ugnstemperatur:
200°

Gör så här:
Skär filén i 1 cm tjocka skivor, bryn de i lite smör, krydda med salt och peppar. Ansa paprikan och purjolöken och skär i tunna bitar, skiva bananerna. Lägg det brynta köttet i en eldfast form och fördela paprikan, purjon och banerna över.

Gör såsen:
Fräs margarin, curry och paprikapulver i en kastrull. Rör ner mjöl, späd med buljong och grädden. Koka någon minut. Rör ner osten tills såsen är slät. Häll såsen över köttformen. Sätt in i 200° ugn i 15-20 minuter så det blir genomvarmt och får lite färg. Servera med ris och en grönsallad.