Chokladcrisp

ca 25 stycken

Ingredienser:
100 g smör eller margarin
4 msk Kungsörnen Kärnvetemjöl
1 msk kakao
3 dl strösocker
4 msk (drygt ½ dl) ljus sirap
Ev 1 påse (50 g) finhackade mandlar eller nötter

Pensling:
ca 200 g ljus blockchoklad

Gör så här:
Smält matfettet i en stekpanna. Lägg i övriga ingredienser, utom mandel/nötter. Koka upp och låt sedan småkoka på svag värme, ca 10 minuter. Rör med träsked då och då. Tillsätt ev mandel eller nötter när smeten kokat klart. Täck en plåt med aluminiumfolie eller smörpapper. Häll ut smeten. Om den är trögflytande, bred ut med skeden. Ställ plåten svalt så att smeten stelnar. Skär eller bryt den stelnade smeten i bitar. Bryt blockchokladen i bitar och lägg dem i en skål eller djup tallrik över en kastrull med sjudande vatten. Låt chokladen smälta. Doppa crispbitarna i den smälta chokladen, använd 2 gafflar. Lägg tillbaka bitarna på folie/smörpapper. Ställ kallt så att blockchokladen stelnar. Förvara bitarna i burk med lock i kylskåp.