Chokladcrispca 25 stycken Ingredienser:
Pensling:
|
![]() |
Gör så här:
Smält matfettet i en stekpanna. Lägg i övriga ingredienser, utom mandel/nötter. Koka upp och låt sedan
småkoka på svag värme, ca 10 minuter. Rör med träsked då och då. Tillsätt ev mandel eller nötter när
smeten kokat klart. Täck en plåt med aluminiumfolie eller smörpapper. Häll ut smeten. Om den är
trögflytande, bred ut med skeden. Ställ plåten svalt så att smeten stelnar. Skär eller bryt den stelnade
smeten i bitar. Bryt blockchokladen i bitar och lägg dem i en skål eller djup tallrik över en kastrull
med sjudande vatten. Låt chokladen smälta. Doppa crispbitarna i den smälta chokladen, använd 2 gafflar.
Lägg tillbaka bitarna på folie/smörpapper. Ställ kallt så att blockchokladen stelnar. Förvara bitarna
i burk med lock i kylskåp.