Banankaka

XX portioner

Ingredienser:
100 g smör
2 ½ dl farinsocker
1 dl stösocker
½ tsk rivet apelsinskal
2 ägg
3 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
½ tsk bakpulver
½ tsk salt
1 dl filmjölk
2 dl havregryn
2 bananer
3 msk havregryn till formen

Ugnstemperatur:
175°

Gör så här:
Sätt igång ugnen på 175°. Rör smöret, farinen och sockret till en porös massa. Tvätta en apelsin och riv ½ tsk skal. Blanda ner i smöret/sockret tillsammans med äggen. Blanda mjölet, bikarbonatet, bakpulver och saltet i en skål. Rör ner filmjölken i mjölet. Rör noga så att inte mjölet klumpar ihop sig. Mosa banarnerna och rör ner i mjölblandningen tillsammans med havregrynen. Blanda med smörsockersmeten. Smörj en kakform och strö havregryn på väggarna och på botten. Häll i smeten och strö lite havregryn ovanpå. Grädda i 70 minuter.