Budapestrulle8-10 bitar Ingredienser:
Fyllning:
Garnering:
Ugnstemperatur:
|
Gör så här:
Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt sockret och vispa tills det blir en tjock marängsmet. Hacka nötterna fint. Blanda nötterna med mjöl och kakao. Vänd ner blandningen försiktigt i marängsmeten. Lägg ett lätt oljat bakplåtspapper i en långpanna. Bred ut smeten jämnt över papperet och grädda mit ti ugnen i 175° 15-20 minuter. Stjälp upp kakan på ett bakplåtspapper. Dra av pappreret som kakan gräddats på. Pensla med kallt vatten om inte kakan släpper. Låt den kallna under långpannan.
Häll frukten i en sil och låt lagen rinna av väl. Vispa grädden tjock tillsammans med socker. Blanda i frukten. Bred fyllningen över kakan och rulla ihop den från ena långsidan. Låt den ligga med skarven ner. Rulla in kakan i papperet. Låt den gärna stå i kylen eller frys den några timmar. Skikta över florsocker eller ringla över lite smält blockchoklad strax före serveringen.