Budapestrulle

8-10 bitar

Ingredienser:
Botten:
6 äggvitor
3 dl socker
100 g (ca 1 ½ dl) hasselnötskärnor
1 dl vetemjöl
2 msk kakao

Fyllning:
1 burk (c:a 400 g) mandariner
3 dl vispgrädde
2 tsk socker

Garnering:
Florsocker eller blockchoklad

Ugnstemperatur:
175°

Gör så här:
Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt sockret och vispa tills det blir en tjock marängsmet. Hacka nötterna fint. Blanda nötterna med mjöl och kakao. Vänd ner blandningen försiktigt i marängsmeten. Lägg ett lätt oljat bakplåtspapper i en långpanna. Bred ut smeten jämnt över papperet och grädda mit ti ugnen i 175° 15-20 minuter. Stjälp upp kakan på ett bakplåtspapper. Dra av pappreret som kakan gräddats på. Pensla med kallt vatten om inte kakan släpper. Låt den kallna under långpannan. Häll frukten i en sil och låt lagen rinna av väl. Vispa grädden tjock tillsammans med socker. Blanda i frukten. Bred fyllningen över kakan och rulla ihop den från ena långsidan. Låt den ligga med skarven ner. Rulla in kakan i papperet. Låt den gärna stå i kylen eller frys den några timmar. Skikta över florsocker eller ringla över lite smält blockchoklad strax före serveringen.