Chokladälskarens drömtårta

6-10 portioner

Ingredienser:
200 g mörk blockchoklad
200 g smör eller margarin
4 ägg
2 dl strösocker
2 ½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Fyllning:
200 g skalade pekannötter
3 uppvispade ägg
3 dl farinsocker
2 ½ dl torrmjölk
1 tsk vaniljsocker
50 g osaltat smält smör

Ugnstemperatur:
225°

Gör så här:
Smörj en två-liters form med löstagbar botten. Sätt ugnen på 225°. Smält blockchokladen och smöret i en tjockbottnad kastrull på svag värme. Eller i en glasskål i microvågsugnen. Vispa ägg och socker poröst. Rör försiktigt ner den något avsvalnade chokladsmeten i ägg- och sockerblandningen. Blanda mjöl och bakpulver. Vänd ner mjöl och bakpulver med varlig hand så att smeten blir slät. Bäst går det om man siktar i mjölet med hjälp av en sil. Rör man för häftigt sjunker smeten ihop. Häll smeten i formen och grädda i ugn i 12-15 min. Kakan skall inte ha stannat helt. Servera kakan kall med en klick grädde och ev mandarinklyftor. Den "ogräddade" smeten i mitten upplever man som en god fyllning.