Chokladälskarens drömtårta6-10 portioner Ingredienser:
Fyllning:
Ugnstemperatur:
|
Gör så här:
Smörj en två-liters form med löstagbar botten. Sätt ugnen på 225°. Smält blockchokladen och smöret i en
tjockbottnad kastrull på svag värme. Eller i en glasskål i microvågsugnen. Vispa ägg och socker poröst.
Rör försiktigt ner den något avsvalnade chokladsmeten i ägg- och sockerblandningen. Blanda mjöl och
bakpulver. Vänd ner mjöl och bakpulver med varlig hand så att smeten blir slät. Bäst går det om man
siktar i mjölet med hjälp av en sil. Rör man för häftigt sjunker smeten ihop. Häll smeten i formen
och grädda i ugn i 12-15 min. Kakan skall inte ha stannat helt. Servera kakan kall med en klick grädde
och ev mandarinklyftor. Den "ogräddade" smeten i mitten upplever man som en god fyllning.