Choklad och apelsincheesecake

1 stycken

Ingredienser:
150 g smör
250 digesitvekex
25 g socker
175 g choklad i bitar
300 g naturell färskost
rivet skal av 2 apelsiner
75 g socker
2 ägg
2 ½ dl vispgrädde

Hallonpuré:
Frusna hallon
4-5 tsk florsocker

Garnering:
Riven choklad
rivet apelsinskal

Gör så här:
Smula kexen och blanda med det smälta smöret och sockret. Tryck ut degen en form (ca 15 cm). Låt stå i kylen i ca 15 minuter. Smält chokladen i en skål över vattenbad. Vispa ihop ost, apelsinskal, socker och äggulorna. Vänd ner den varma chokladen och vispgrädden. Vispa äggvitorna hårt och vänd ner dem i chokaldsmeten. Mosa hallonen tillsammans med florsockret. Fördela chokladfyllningen över kexbotten och ställ i kylen i 1 timme, tills den är fast. Garnera med riven choklad och rivet skal av apelsin. Servera med hallonpuré.