Chokladrulltårta med lime

1 stycken

Ingredienser:
3 ägg
1 äggvita
1 ½ dl vetemjöl
2 msk kakao
1 msk vatten

Fyllning:
1 dl vatten
2 msk vetemjöl
1 äggulor
75 g smör eller margarin
1 dl florsocker
1 lime, saft och skal

Ugnstemperatur:
250°

Gör så här:
Sätt ugnen på 250°. Klä en långpanna, ca 30 x 40 cm, med ett bakplåtspapper. Vispa ägg och socker ljust och pösigt. Blanda mjöl och kakao väl och rör ner det försiktigt tillsammans med vattnet i smeten. Bred ut smeten till ett jämnt lager över bakplåtspapperet. Grädda mitt i ugnen, 4-5 minuter. Strö lite socker på den nygräddade kakan och stjälp upp den försiktigt på ett bakplåtspapper. Dra bort papperet som kakan är gräddad på. Stjälp långpannan över kakan medan den kallnar, så torkar den inte. Blanda mjöl och vatten i en liten, helst rostfri, kastrull. Låt det koka någon minut under noggrann omrörning. Tag kastrullen från värmen och rör i äggulan. Låt krämen svalna under lock. Rör ihop smör och socker och vispa ner det i krämen. Blanda i det finrivna skalet från en väl tvättad limefrukt samt den urpressade saften. Bred krämen försiktigt över den kalla kakan och rulla ihop den från långsidan. Lägg rulltårtan med skarven nedåt och låt den ligga kallt en stund innan den skärs i skivor. Servera den gärna som bakelse till kaffet med en liten gräddklick eller lättcrème fraiche. Dekorera gärna med tunna skalstrimlor från limefrukt eller citrusströssel.