Citrontårta med passions-
fruktsås

10 portioner

Ingredienser:
1 dl vispgrädde
2 äggulor
1 dl strösocker
Saft och cest från 1 citron
2 dl créme Fraiche
2 äggvitor
15 skållade, skalade,
finhackade sötmandlar

Sås:
4 passionsfrukter
½ dl vatten
½ dl strösocker

Gör så här:
Vispa grädden. Vispa äggulor och socker pösigt. Tillsätt citronsaft, cest, grädden och créme fraiche. Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Vänd ner i smeten tillsammans med den hackade mandeln. Häll smeten i en vattensköljd pajform med lös botten, ca 24 cm i diameter. Låt tårtan stå i frysen i minst 2 timmar. Dela och gröp ur passionsfrukterna. Koka sen upp vatten och socker. Låt koka några minuter innan du lägger ner fruktköttet. Koka upp alltsammans igen. Dra sen av det från pannan och låt det svalna innan du lägger över det i annat förvaringskärl.