Drömrulltårta

1 stycken

Ingredienser:
5 ägg
2 dl strösocker
2 dl potatismjöl
2 msk kakao
2 tsk bakpulver

smörkräm:
5 äggulor
5 dl strösocker
2 dl vatten
1 kg smör, osaltat

Ugnstemperatur:
230°

Gör så här:
Sätt ugnen på 230°. Lägg bakplåtspapper i två långpannor. Vispa ägg och socker lätt och luftigt i cirka 10 minuter med en elvisp. Bred ut smeten jämnt i de två långpannorna med hjälp av slickepotten. Grädda en botten i taget i mitten av ugnen i 7–8 minuter tills de är gyllenbruna. Passa så att de inte bränns. Strö lite strösocker ovanpå. Lägg på ett bakplåtspapper och vänd upp bottnarna på bordet – så att de inte torkar på den varma plåten. Låt svalna och drag sedan bort papperet försiktigt. Vispa upp äggulorna till smörkrämen. Blanda socker och vatten i en liten kastrull och koka en sockerlag. Pensla kastrullens kanter med kallt vatten så slipper du kristaller i den färdiga smörkrämen. Häll den kokande sockerlagen över de uppvispade äggulorna. Sätt ner bunken i diskhon med lite kallt vatten i botten och vispa äggsmeten kall med en elvisp. Tillsätt det rumstempererade smöret och vispa krämen luftig på mellanhastighet i cirka 20 minuter, eller tills krämen är lätt som vispad grädde. Fördela krämen jämnt på bottnarna med en slickepott. (Det blir ganska mycket kräm, för fettsnålare bakverk använd ej hela satsen, alternativt minska smörmängden.) Rulla till en fast rulle med hjälp av pappret som du drar samman mot dig. Låt rulltårtorna stelna till i kylen.