Buppies semlor

16 stycken

Ingredienser:
125 g margarin
5 dl mjölk
50 g jäst
½ tsk salt
1 dl socker
1 ägg
2 msk stött kardemumma
ca 14 dl vetemjöl

Fyllning:
125 g skållad mandel
1 dl mjölk
1 dl socker
2-3 dl vispgrädde
Florsocker

Ugnstemperatur:
250°

Gör så här:
Sätt ugnen på 250°. Smält margarinet och tillsätt mjölken. Värm till 37°. Smula ner jästen i degbunken och häll över smörmjölken. Blanda väl. Blanda i övriga ingredienser. Arbeta ihop till en slät deg. Låt degen jäsa 45-50 minuter (till dubbel storlek) i degbunken täckt med en bakduk. Ta upp degen och knåda den lite på mjölat bakbord. Dela den i 16 bitar. Rulla varje bit till en rund boll och lägg på bakplåtspapperklädd plåt. Låt jäsa under bakduk i 40 minuter. Grädda i 8-9 minuter i mitten av ugnen, tills de får fin färg. Låt svalna på galler under bakduk.

Skålla mandeln och låt de svalna i mixern, blanda med sockret och urgröpet. Mixa till en slät massa, späd med den varma mjölken (det löser upp sockret), lite i taget så att det blir en lagom trögflytande massa. Lägg fyllningen i bullarna, på med vispad grädde och sen locket ovanpå. Pudra lite florsocker över och du har en perfekt semla.