Key Lime Pie
(Key West – Florida USA)

8 portioner

Ingredienser:
18 st grahamskex
3 msk socker
100 g margarin
8 st gelatinblad
1 ½ dl lime (pressad = ca 6 st)
3 st äggvitor
4 st äggulor
150 g socker
2 ½ dl vispgrädde
ca 1 dl vispgrädde till dekoration
lite grovhackad mörk choklad

Ugnstemperatur:
180°

Gör så här:
Botten: Krossa kexen (lättast i plastpåse) och blanda med socker. Smält margarinet och blanda det med kexsmulorna. Lägg ett bakplåtspapper i en form med löstagbara sidor. Häll i kex blandningen och tryck den mot bottnen. Grädda i ca 12 minuter.

Fyllning:? Lägg gelatinet i blöt i kallt vatten. Pressa limefrukterna. Vispa äggvitorna till hårt skum. Vispa grädden. Vispa äggulorna och sockret. Smält gelatinen och tillsätt limejuicen. Rör ner det i äggule blandningen. Blanda i äggviteskummet försiktigt. Blanda i vispgrädden försiktigt. Häll ner fyllningen i formen (ovanpå den kalla bottnen). Täck formen med plast eller folie och sätt den i kylskåpet i minst 2 timmar. Lossa försiktigt pajen ur formen. Dekorera med spritsad grädde och hackad choklad.