Morotskaka

XX portioner

Ingredienser:
50-100 g valnötter
300 g morötter
1 ½ dl socker
1 ½ dl farinsocker
3 medelstora ägg
3 ½ dl vetemjöl
2 dl solros olja
1 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
1 tsk kanel
½ tsk salt

Glasyr:
200 g philadelpiaost
3/4 florsocker
2 msk citronsaft

Ugnstemperatur:
180°

Gör så här:
Börja med att blanda ihop olja och socker. Blanda sedan ned äggen och rör om till en jämn smet. Fortsätt med att blanda ned de hackade nötterna och de rivna morötterna i smeten. Blanda sedan ihop vetemjölet med bikarbonaten och bakpulvret. Blanda ned vetemjölsblandningen i smeten. Tillsätt salt och kanel till smeten och jämna ut smeten . Smörj en rund form med en diameter på ca 25 cm och häll i smeten. Grädda i ugnen på 180° i ca 50 minuter. När kakan har svalnat bred på glasyren.