Semlor

15 stycken

Ingredienser:
100 g margarin
3 dl mjölk
75 g jäst
½ tsk salt
1 dl socker
1 ägg
½ tsk hjorthornssalt
9-10 dl vetemjöl

Fyllning:
200-400 g mandemassa
5 dl Vispgrädde
Florsocker

Ugnstemperatur:
225-250°

Gör så här:
Sätt ugnen på 225-250° C. Smält margarinet och tillsätt mjölken. Värm till 37°. Smula ner jästen i degbunken och häll över mjölken. Blanda väl. Blanda i övriga ingredienser. Arbeta ihop till en slät deg. Låt degen jäsa 10-15 minuter i degbunken. Ta upp degen och knåda den lite på mjölat bakbord. Dela den i ca 15 bitar. Rulla varje bit till en rund boll och lägg på smörad (eller bakplåtspapperklädd) plåt. Låt jäsa under bakduk i 25-30 minuter. Grädda i 5-10 minuter tills de får fin färg. Låt kallna. Skär toppen på bullarna till lock. Gröp ur bullarna och blanda kråmet med mandelmassa. Blanda sedan massan med lite mjölk eller grädde, så att konsistensen blir mjukare. Lägg inkråmet i bullarna, på med vispad grädde och sen locket ovanpå. Pudra lite florsocker över och du har en perfekt semla.