Saftig tigerkaka

1 styck

Ingredienser:
50 g smör
1 1/4 dl mjölk
2 ägg
2 dl socker
3 dl vetemjöl
1 ½ tsk bakpulver
2 msk kakaopulver
1 msk vatten

Smaksättning:
2 tsk vaniljsocker eller
rivet skal av ½ citron eller apelsin

Ugnstemperatur:
175°

Gör så här:
Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa en avlång form, 1 ½ liter. Smält smöret och blanda med mjölken. Vispa ägg och socker kraftigt i en bunke så blandningen blir vit och pösig. Tillsätt mjölk-smörblandningen och vald smaksättning. Rör ner mjöl och bakpulver. Blanda till en jämn smet. Häll 2/3 av smeten i formen. Blanda kakaopulvret utrört i vatten med resten av smeten och ringla ner den i den ljusa sme­ten. Vicka lite på formen så smeten flyter ut jämt. Grädda kakan i ugnens nedre del i 35–40 minuter. Om ovansidan verkar bli för mörk, lägg över en bit folie. Känn med en sticka om kakan känns torr och färdig. Låt kakan ligga kvar i formen i 6–7 minuter. Om kakan inte vill lossna ur formen, blöt en handduk i kallt vatten och lägg över formen en liten stund. Låt kakan svalna under formen eller under en handduk.