Vaniljskorpor

ca 80 stycken

Ingredienser:
1 ½ dl socker
3/4 msk vaniljsocker
150 g smör eller margarin
1 äggula
1 ½ dl gräddmjölk

Ugnstemperatur:
225°

Gör så här:
Sätt ugnen på 225°. Blanda samman alla de torra ingredienserna. Tillsätt matfettet och hacka samman till en smulig massa. Visa samman äggulan och gräddmjölken och tillsätt. Arbeta snabbt samman till en slät deg. Forma degen till en längd på mjölat bakbord oh skär upp den i så bitar, ca 40 stycken. Rulla degbitarna till runda bollar och lägg dem på bakplåtspapperklädd plåt. Grädda skorporna i mitten av ugnen till gyllenbrun färg, ca 8 minuter. Sänk ungsvärmen till 175°. Klyv de nygräddade skorporna i över- och underdelar. Lägg dem med snittytorna upp och rosta dem gyllenbruna i mitten av ugnen i ca 5 minuter. Stäng av ugnen och låt skorporna eftertorka i den avstängda ugnen med luckan på glänt.