Grillad falukorv

4 portioner

Ingredienser:
500 g falukorv i skivor
1 påse fryst klyftpotatis

Sås:
2 skivor vitt bröd
1 - 1 ½ dl apelsinjuice
2 gröna grovrivna äpplen
1 msk senap
1 tsk curry
1 tsk pressad citronsaft
salt och svartpeppar

Ugnstemperatur:
175°

Gör så här:
Ugnsstek frysta potatisklyftor enligt anvisning på påsen eller förkoka hemmagjorda klyftpotatisar i 5 minuter, häll dem sedan i en väloljad eldfastform och ugnstek i 175° ca 30-45 minuter. Grilla falukorvsskivorna eller stek dem i pannan.

Sås:
Dränk brödskivorna med 1 dl av juicen. Vispa sönder dem i en bunke. Blanda ner äpplen, curry, senap, citronsaft. Späd ev. med mer juice, men såsen skall inte bli så lös att den rinner. Smaka av med salt och peppar. Servera gärna en sallad till.